Cannabis Liberation Day (Cannabis Bevrijdingsdag) is the only cannabis event in the Netherlands and started in 2009 as the Dutch version of the Global Marijuana March. Our main goal is to celebrate the international cannabis culture and show how much this extraordinary plant has to offer to mankind. At the same time we send a signal to the Dutch government: down with the tourist ban for coffeeshops (still enforced in the south of the Netherlands) and all other repressive measures against cannabis. It’s time for legalization. The more people turn up, the stronger the signal.
Apart from a full program with national and international artists, speakers and Dj’s, there’s a large Hemp Market with cannabis and hemp related companies and organizations, fresh food and drinks and a free Cannabis Film Festival in Europe’s largest Ger tent. For the second time we are hosting the award ceremonies of the annual Highlife Cup, the oldest cannabis contest in the Netherlands. Scroll down for full schedule of events.
Spread the word!
Please click on our Facebook Event Page and invite your friends, even if you can’t make it to Amsterdam.
You can contact us by mailing to [email protected] or calling event coordinator and VOC spokesperson Derrick Bergman: 040-2572818 (from outside the Netherlands: 00-31-402572818)
How do I get there?
The event takes place at the wonderful Flevopark in the east of Amsterdam. Take tram 7 or 14, stop at Flevopark or take bus 37 from Amsterdam Amstel train station and stop at Insulindeweg. Alternatively travel to Amsterdam Science Park train station; it’s about 8 minutes walk from there.
Parking is free on Sunday at the Science Park parking lots. Follow the signs with the Cannabis Liberation Day posters and use the park entrance at Valentijnskade, which is very close to the festival grounds.
Main sponsor: Dutch Passion
Partners: Discover (Highlife/Soft Secrets), Othala, Azarius, PCN, Sensi Seeds
Schedule of events:
14.00-14.05: Opening: Derrick Bergman & DC Lama
14.05-14.35: STOOKER & JANSEN & bellydancer Naïma
14.35-14.40: Speaker: Mila Jansen
14.40-15.15: Dj Neo Pro
15.15-16.05: VAN PIEKEREN
16.05-16.10: Speaker: Henk van Dalen
16.10-16.25: Highlife Cup awards ceremony part 1
16.25-17.10: Dj Skunkstar (AU)
17.10-17.30: Highlife Cup awards ceremony part 2
17.30-18.30: HARRY MO & BAND (Virgin Islands)
18.30-18.35: Speaker: Hanka Gabrielová (CZ)
18.35-19.05: Dj Neo Pro
19.30-19.35: Spreker 4: Michel Degens (B)
19.35-20.35: DEF P & BL3NDER
20.35-21.10: Dj Skunkstar (AU)
21.10-21.15: Speaker: Doede de Jong
21.15-22.15: ANTWERP GIPSY SKA ORCHESTRA (B)
Cannabis Film Festival:
14.00-15.20 | HASCHISCH
Directed by Daniel Gräbner, Germany, 2002, 80 minutes
15.20-17.08 | THE HOUSE I LIVE IN
Directed by Eugene Jarecki, US, 2012, 108 minutes
17.10-18.10 | WEED WARS: MEDICAL MARIJUANA HITS REALITY TV
Discovery Channel / Reason.tv, US, 2011-2012, 60 minutes
18.12-18.42 | STEVEN KOMPIER: 4 YEARS OF CANNABIS NEWS
Directed by Steve Kompier. The Netherlands, 2011-2014, 30 minutes
18.44-19.15 FRYSIAN HEMP, A “POLDER” MODEL (PORTRAIT OF DOEDE DE JONG)
Directed by Ernst Ellerman, The Netherlands, 2013, 31 minutes
19.15-20.15 | ANIMATION SPECIAL
Various directors, countries and years, 60 minutes
20.17-21.01 | WEED – CNN’s SANJAY GUPTA REPORTS
CNN, US, 2013, 44 minutes
21.03-21.18 | CANNABIS GROWING TIMELAPSE VIDEOS
Dutch Passion, The Netherlands, 2013-2014, 15 minutes
21.20-22.04 Weed 2: CANNABIS MADNESS – CNN’s SANJAY GUPTA REPORTS
CNN, US, 2014, 44 minutes
See you in Amsterdam!
CANNABIS LIBERATION DAY | SUNDAY JUNE 15 | AMSTERDAM | FLEVOPARK | 14-22 | FREE ENTRY